Директорка на детска градина заплаши родители с проверки по домовете, ако

...
Директорка на детска градина заплаши родители с проверки по домовете, ако
Коментари Харесай

Директорка на ДГ шашна всички, заплаши родители с проверки по домовете

Директорка на детска градина заплаши родители с инспекции по домовете, в случай че желаят децата да я посещават през лятото.

Съобщение, което е разлепено на всяка врата на детската градина " Юрий Гагарин " в Годеч, шашна родителите. Бележката бе публикувана и в обществената мрежа Facebook, където пък провокира взрив от реакции. 

Абсурдната бележка е подписана персонално от директора на детското заведение - Зорка Александрова. Ето какво се показва в нея - публикуваме текста без редакторска интервенция:

" УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

С НАЙ-ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ Върховен административен съд И ДЕЦАТА, Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) УВЕДОМЯВАМ, ЧЕ ОТ 03.07.2023 ГОД. съдебна експертиза ОФОРМЯ ЕДНА ДЕЖУРНА ГРУПА ЗА НАИСТИНА КРАЙНО НУЖДАЕЩИ съдебна експертиза ДЕЦА, С КАПАЦИТЕТ- 20-МЕСТА. ТОВА ЧЕ ДЕТСКАТА ГРАДИНА Е БЕЗПЛАТНА, ОЗНАЧАВА РЕД И РАЗУМ,КЪМ УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ, КЪМ УЧИТЕЛИТЕ и ПЕРСОНАЛА B ДГ ”ЮРИЙ ГАГАРИН ”.

ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ, КОИТО CA B ОТПУСКА, ИМАТ БАБИ, ДЯДОВЦИ,БРАТЧЕТА И СЕСТРИЧКИ, ОТПУСК Пожарна охрана МАЙЧИНСТВО, РАБОТЯТ ОНЛАЙН И ДР., УМОЛЯВАМ ДА СИ ОСТАНАТ ВКЪЩИ.

ЩЕ БЪДЕ ИЗВЪРШВАНА ПРОВЕРКА! ".

Богомил Богомилов, който разгласява бележката на страницата си в обществената мрежа Facebook, изрази възмущението си от решението на директорката.

" Няма ясно написани критерии, определящи кой родител е извънредно нуждаещ се! Директорът самичък преценя кое дете да вземе, а това си е корист със служебно състояние. Отново ще има " наши и ваши ". Няма разпоредба или заповед на МОН или РУО, която да указва, че лятото градината би трябвало да работи с понижен потенциал. Детската градина е целогодишна и госпожа Александрова си взема заплатата целогодишно. Лятната " почивка " на градината си е небивалица персонално на директорката. Никой външен НЕ я кара да го прави! ", написа Богомил.

Богомилов е склонен, че персоналът в детското заведение има право на отпуска, само че също по този начин е безапелационен, че е редно отпуските да бъдат проведени посредством периодично повтаряне на отсъстващите, тъй че да не се блокира работата на заведението.

" Интересно ми е какво биха споделили от институциите по отношение на тази насмешка с родителите...., насмешка със същите тези родители, които се трудят, заплащат налози и устоят детската градина ", написа още Богомил. Той напомни, че бюджетът на заведението е с общински средства.

Костадина Нешева написа в мненията под поста на Богомил, че разговаряла с директорката във връзка организацията в детската градина. Нешева твърди, че Зорка Александрова й декларирала, че като не й изнася, да си вземе детето и да го заведе в Искрец, където също имало детска градина.

" Ще бъде осъществена инспекция! " Въз основа на какво? Директорката ще върви и ще хлопа по вратите на хората, ще търчи по селата и ще ревизира бабите и дядовците дали работят или си гледат внуците (никой не им е отговорен, че имат внуци! Който има внуци - да си ги гледа!). Ясно е, че и учителите би трябвало да излезнат в подобаващ отпуск, само че има запас от учители, които да заместват. В шок съм! ", разяснява Гергана Радуканова.

Според написаното на бележката очевидно работата от у дома не е работа, а родителите следва да задължат възрастните си близки да се грижат за децата им.

" Не знам по какъв начин работата онлайн се подрежда в сходен лист. Аз работя отдалечено, само че имам срещи и работя в последна сметка, т.е. петгодишното, в случай че е с мен, би трябвало 8 часа да мълчи. Това не е потребно. Аз разбирам, че лятото в детската градина става и топло, и учителите също имат потребност да си употребяват отпуските, само че също се усещам все едно е проблем да съм родител, който работи и би трябвало да не го върша по 2 месеца в годината ", изрази мнението си Преслава Байчева.

По неофициална информация към този момент има подаден сигнал до РУО-София, в който е приложено известието на директорката на  " Юрий Гагарин " в Годеч.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР